Receptie in het kasteel

Kasteel Dalhem - watermerk-logo

Het Kasteel van Dalhem .... is een avontuur, net als in een droom!

In Dalhem, aan de rand van het Land van Herve, staat een mooi en heel bijzonder huis. Het werd gebouwd tussen 1912 en 1914 en heeft verschillende namen gehad: Château Francotte, Maison de la Charité, en is nu het Château de Dalhem geworden.

Het is meer dan een kasteel, het is een heel domein dat genoemd moet worden. Het ligt in de provincie Luik, in de gemeente Dalhem, hoofdstad van het machtige middeleeuwse graafschap met dezelfde naam, en op een steenworp afstand van Visé, een stadje langs de Maas tussen Luik en Maastricht. Deze rijke regio is altijd betrokken geweest bij commerciële en culturele uitwisselingen, op het kruispunt van Romeinse en rivierroutes.

link-naar-wikipedia-graafschap-van-dalhem
Wikipedia Graafschap Dalhem

Het kasteel is tegenwoordig eigendom van de decanaat van Visé en wordt onafhankelijk beheerd door een VZW die tot doel heeft dit plaatselijke erfgoed in stand te houden en de streek een ontmoetingsplaats van sociale aard te bieden. Onze vereniging ontwikkelt allerlei activiteiten die u op deze website en op onze facebookpagina zult ontdekken.

Welkom allemaal!

Logo-stad-gemeentschap-dalhem
Logo-toerisme-huis-land-herve
Logo-ville-Visé